Wat is jouw definitie voor succes?

Wat is jouw definitie voor succes?

Door: Paul van Balen
D.d.: 4-12-2020

Hoe definieer jij succes?
Meer geld? Meer plezier? Meer (vrije) tijd? Meer liefde? Minder druk?
Wat succes voor jou dan ook betekent, zou je daar meer van willen? Velen van ons namelijk wel, en er is dan ook een manier die je hiermee kan helpen, anderen om je heen zal helpen en een steeds terugkerende cyclus creëert voor alle betrokkenen. Nu dit moeilijke jaar ten einde loopt en de meeste culturen belangrijke feestdagen vieren, is dit het perfecte moment om deze positieve cyclus samen te gaan creëren.

Gever of nemer?
Adam Grant, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Pennsylvania heeft er het boek ‘geven en nemen’ over geschreven. Dit boek is vooral in Amerika een groot succes geworden. Het boek werd en wordt nog steeds aanbevolen voor organisaties en managers. Grant stelt dat er een verband is tussen succes en vrijgevigheid en zegt: “Uw gulheid maakt dat u meer gegund wordt. Dit resulteert in een goede reputatie en in relaties die op termijn uw succes vergroten”.
Wat als vrijwel alle vormen van succes verband hielden met “slimmer geven”? Ze zijn mogelijk volgens onderzoek van Adam Grant en anderen. Hier zijn een paar manieren waarop “slimmer geven” voordelen biedt:

  • Gevers zijn meer succesvolle onderhandelaars
  • Gevers hebben sterkere relaties
  • Gevers ervaren meer bevrediging vanuit hun daden
  • Gevers stimuleren creativiteit en innovatie
  • Klanten van gevers zijn vaker en meer tevreden
  • Gevers inspireren anderen om te geven
  • Gevers krijgen er meer voor terug
  • Gevers ervaren meer genot, plezier en vreugde
  • Gevers inspireren anderen meer te genieten

Probeer eens wat meer te geven
Natuurlijk kan er misbruik worden gemaakt van de gevers, wat in veel gevallen de “nemers” zijn. Ook hier zijn manieren voor om dit terug te dringen of zelfs te elimineren. Probeer de aankomende feestdagen eens een “gever” te zijn en kijk of je uit deze cyclus de voordelen gaat ervaren. Hoe mooi zou het zijn als je deze positieve ervaringen met de bijbehorende voordelen gaat ervaren. Wat een mooie start van 2021 zou dat voor jou én je omgeving zijn!
Mocht je hier vragen over hebben of hulp bij nodig hebben?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op: https://recruitment-professionals.nl/training-coaching/

Geen reactie's

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This