Van Retail (Store) Manager naar Accountmanager

Van Retail (Store) Manager naar Accountmanager

LEG EENS UIT?
In gesprekken met Managers krijgen we vaak te maken met de uitspraak “mijn volgende stap is de winkel uit”. Dit zijn vaak Department Managers, Assistent Storemanagers en Storemanagers, binnen zowel food als non-food organisaties, die in de meeste gevallen bewezen succesvol zijn. Ze zijn toe aan een nieuwe uitdaging of een volgende stap in hun carrière. Ze bevinden zich vaak in een leeftijd tussen de 28 en 35 jaar en staan gevoelsmatig voor een belangrijk keuzemoment. Een keuze voor zichzelf, hun persoonlijke ontwikkeling maar ook voor hun privé situatie en privé omgeving. Daarnaast geven ze ook aan dat ze, binnen hun huidige functie en/of werkgever, qua inkomen aan hun plafond zitten. De vraag “hoe deze volgende stap er dan idealiter uit zou zien” wordt bijna eenduidig beantwoord met de 2 opties: OF Areamanager met de verantwoordelijkheid over meerdere winkels OF Accountmanager met de commerciële verantwoordelijkheid over een product of een dienst.

WAAR DAN?
Steeds meer werkgevers, in zowel een B2B als B2C omgeving, die een product of dienst aan de spreekwoordelijke man brengen, geven aan dat ze bij voorkeur de kandidaten niet meer weghalen (lees wegkopen) bij hun concullega’s. Daarentegen gaan ze op zoek naar “Young Potentials” welke in een traineeship worden geplaatst om kennis te maken met de procedures, de processen, de systemen en natuurlijk het product of de dienst waar het allemaal om draait. Dit zijn bij voorkeur kandidaten die voorheen een commerciële, zelfstandige en representatieve rol hebben vervuld.
Deze nieuwe manier van werven en selecteren brengt voordelen met zich mee op het gebied van de motivatie, de kwaliteiten en de loyaliteit van de kandidaten. Ze zijn niet weggekocht waardoor inkomen niet de hoofdmotivatie was om over te stappen. Dit gebeurde voorheen vaak met een korte-termijn-motivatie én retentie als gevolg. Daarnaast is de nieuwe omgeving, met de volwaardige opleidings-investering vanuit de werkgever, een extra stimulans voor de kandidaat om zich langdurig te bewijzen. Ze zien deze overstap, met de investering in zichzelf en de investering vanuit de nieuwe werkgever, als start van een nieuwe carrière. De uiteindelijke carrière-move wordt dan ook weloverwogen gemaakt. Overigens biedt de overstap in bijna alle gevallen ook nog eens de mogelijkheid om intern door te groeien binnen deze nieuwe omgeving en nieuwe organisatie.
Voor diverse opdrachtgevers zijn we op zoek naar fulltime:

WAT & WAAR
Young Potential Accountmanagers – Alle regio’s
maar zeker ook…….
Accountmanagers die al op Junior, Medior of Senior niveau functioneren – Alle regio’s

JIJ BIEDT

 • bij voorkeur een HBO diploma met het bijbehorende werk- en denkniveau
 • Een hoge dosis creatieve commercialiteit
 • Een enorme klant- en resultaatgerichtheid
 • Een hoge mate van zelfstandigheid
 • Een sterke persoonlijkheid die goed overweg kan met tegenslagen
 • Een flexibele en pro-actieve houding
 • Eigenschappen waardoor een mogelijke start van je carrière, een carrière-switch of overstap succesvol zal zijn

ZIJ BIEDEN

 • De mogelijkheid om “in te stappen” in een traineeship of in aanmerking te komen voor jouw “next level”
 • Een investeringstraject waarmee jouw nieuwe carrière van start gaat
 • Veel carrière- en promotiekansen
 • De kans om met veel talentvolle mensen samen te werken
 • Een salaris gebaseerd op je ervaring met een goede bonus-, provisieregeling
 • Een auto, laptop en telefoon van de zaak

WIE ZIJN ZIJ?
Organisaties die aan bovenstaande manier van werven voldoen begeven zich in diverse branches en segmenten. De rol van Accountmanager wordt dan ook op een breed scala aan producten en diensten ingezet. In het selectieproces wordt er in sommige gevallen gekeken of er affiniteit is met het product of de dienst door dit te vergelijken met de producten of diensten die worden verkocht als Storemanager. In andere gevallen wordt hier niet naar gekeken omdat dan alleen de kwalitatieve en persoonlijke eigenschappen tellen. Ook kan het voorkomen dat, wanneer een kandidaat in het bezit is van een MBO-diploma, er een IQ-test of een assessment wordt afgenomen om het HBO-denkniveau aan te tonen.

WAT NU?
Ben je door bovenstaande geïnteresseerd geraakt? Schrijf je dan in via onderstaand Contact Formulier en vergeet je CV niet toe te voegen.
Wij nemen dan contact met je op voor een intake waarin we dieper in gaan op jouw situatie, wensen en mogelijkheden.

Schrijf je hier in

  Upload CV of een ander bestand (PDF,txt, gif, png, jpg, jpeg, Max. 6MB)

  Upload CV of een ander bestand (PDF,txt, gif, png, jpg, jpeg, Max. 6MB)

  Ik ga akkoord met de Privacy Policy en met de toepassing daarvan.


  Geen reactie's

  Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

  Pin It on Pinterest

  Share This