Een strategische personeelsbezetting in een krappe arbeidsmarkt

Een strategische personeelsbezetting in een krappe arbeidsmarkt

Blog Recruitment Professionals

Ontwikkel een team voor de toekomst
Een nieuwe wereld vraagt om nieuwe vaardigheden. Bedrijven en organisaties veranderen sneller dan ooit. Ze digitaliseren de bedrijfsvoering en automatiseren de operatie ten gunste van productiviteit of om nieuwe markten aan te boren. Een wijzigende bedrijfsstrategie stelt andere eisen aan de competenties van uw medewerkers. Hoe ziet uw toekomstige organisatie eruit? Welke competenties hebben uw medewerkers nodig? En hoe transformeert u uw huidige personeelsbestand in de bezetting van morgen?

Workforce strategy
Wij ondersteunen u bij het ontwikkelen en uitvoeren van een workforce strategy die aansluit op uw organisatiestrategie. Hiermee leggen we de basis voor uw people value proposition. Welke taken en processen gaat u in de toekomst uitvoeren? In hoeverre worden die geautomatiseerd met technologieën zoals Robot Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI)? Of welke invloed heeft een veranderende economie, wetgeving of maatschappelijke veranderingen als de energietransitie op uw bedrijfsvoering? Wij kijken welke competenties uw medewerkers nodig hebben, wat de competenties zijn van uw huidige personeelsbestand en welke ruimte – de skills gap – daartussen zit.

Strategische personeelsplanning
Om de skills gap te overbruggen, maken we een strategische personeelsplanning op basis van de competenties en ontwikkelpotentie van uw mensen. We analyseren welke mensen u kunt upskillen, welke mensen u wilt aannemen en van wie u op den duur afscheid gaat nemen. Ook kunnen we de optimale balans tussen vaste en flexibele arbeidskrachten in kaart brengen en de mogelijkheden voor samenwerking met andere organisaties om uw capaciteitsbehoefte te vervullen.

Reskillen en upskillen over de grenzen van uw organisatie
De vaardigheden van de toekomst ontwikkelen, vraagt om het reskillen en upskillen van medewerkers. Omscholing en bijscholing wordt des te efficiënter als bedrijven en publieke instellingen medewerkers uitwisselen op basis van gewenste skills. PwC heeft internationale ervaring in het bijeenbrengen van partijen uit de private en publieke sector om de vaardigheden in een regio optimaal te ontwikkelen.

Zo kan PwC u helpen met uw workforce strategy

  • Workforce strategy ontwikkelen om uw toekomstige dream team te creëren en te behouden.
  • Strategische personeelsplanning inrichten om uw skills gap te vullen, op basis van kwantitatieve en kwalitatieve analyses.
  • Reskilling en upskilling organiseren in uw organisatie en in uw regio.
  • Ondersteuning van strategie tot en met implementatie, door de inzet van ervaren HR-specialisten, strategieconsultants, data scientists en veranderkundigen.

 

Heeft deze Blog je inzicht gegeven en zou je hier eens over willen sparren? Of zou je sterker willen worden op een bepaald onderdeel of bepaalde onderdelen?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op: https://recruitment-professionals.nl/training-coaching/

 

Bron & dank: Nick Keijzer en Lodi Planting

Geen reactie's

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This